Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

..ους ο θεος συνέζευξεν!!!!!!!

 Μιλώντας για την οικογένεια μιλήσαμε και για το γάμο για το ποια είναι η σημασία του πως ήταν παλιά και πως είναι σήμερα .Είπαμε για τον πολιτικό και για το θρησκευτικό γάμο.για τα έθιμα και τις συνήθειες του τόπου μας.
Μιλώντας για τη σημασία του γάμου αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε ένα γάμο και μέσα από το παιχνίδι και τους διάφορους ρόλους να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες.(Μέσα από αυτό το παιχνίδι δουλέψαμε στην περιοχή της γλώσσας των μαθηματικών των εικαστικών τεχνών και της δημιουργίας και έκφρασης)
Ετσι έφτιαξαν τη γαμήλια τούρτα (μαθηματικά-γλώσσα)
αποφασίσαμε το ταψι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ¨στρογγυλό¨
και όταν ψήθηκε την πασπαλίσαμε με πολλή πολλή αχνη και αγάπη!
Έφτιαξαν τις μπομπονιέρες μετρώντας 5 κουφετάκια για την κάθε μια,
και ακολούθησαν οι ετοιμασίες της νύφης και του γαμπρού.Είπαμε μαντινάδες ,μάθαμε και είπαμε το τραγούδι ¨σήμερα γάμος γίνετε'
Το σόι του γαμπρού ο κουμπάρος ο παππάς και οι λυράρηδες!!

 Το σόι της νύφης!!!!
 Αφού ο παππάς έφερε τους νεόνυμφους στο κέντρο της εκκλησίας (που έχει νόημα την εισαγωγή τους ως παιδιά της εκκλησίας ) άρχισε να διαβάζει το ευαγγέλιο, και σταύρωσε τρεις φορές ¨στο όνομα του Πατρός του Υού και του Αγίου Πνεύματος..
 σταύρωσε τρεις φορές  τις βέρες ¨στο όνομα του Πατρός του Υου και του Αγίου Πνεύματος..
 ακολούθησαν τα ¨αραβωνιάσματα¨και η κουμπάρα άλλαξε τις βέρες
 σταύρωσε τα στέφανα ..
 και ο κουμπάρος τα άλλαξε τρεις φορές...
 Ο παππάς τους ένωσε τα χέρια(και άρμοσον το δούλο σου...)και ήπιαν απο΄΄κοινο ποτήριο¨που συμβολίζει ότι οι νεόνυμφοι θα είναι μαζί στις χαρές και τις λύπες που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

 Έπειτα ακολούθησε ο ιερός χορός "το  "Ησαΐα χόρευε και τους πετάξαμε πολύ ρύζι για ¨να ρυζώσουν¨

 Και βέβαια όπως είναι το έθιμο η νύφη πέταξε την ανθοδέσμη για να δούμε ποια θα είναι η κοπέλα που θα παντρευτεί πιο σύντομα!!!
 έκοψαν την γαμήλια τούρτα
 ήπιαν ¨σαμπάνια¨
 χόρεψαν σε ¨κυκλο¨και σε ζευγαράκια.

Άντε βρε να ζήσετε !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ. Ταξινόμηση μεταφορικών μέσων διαχωρίζοντάς τα σε εκείνα που βρίσκονται στη θάλασσα,τον αέρα και τη στεριά , γραφ...